Wie zijn wij?
De PC Specialist is op 6 april 2004 officieel opgericht door Marcel Vergonet en Olav Engwerda.

Ons klantenbestand bestaat uit particulieren, en bedrijven in vrijwel alle branches: medisch, juridisch, industrie, bouw, retail, recreatie, semi-overheid, etc. De enige "branche" waar wij niet werkzaam zijn is de overheid.

Voor bedrijven kunnen wij het volgende betekenen:
Wij zorgen dat u sneller en simpeler kunt werken.
Wij doen het systeem- en netwerkbeheer, optimaliseren systemen, databeveiliging, advisering. Tevens fungeren wij als contactpersoon tussen verschillende technische bedrijven (VOIP's, ISP's, webhosters, etc), zodat u niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd, en er iemand is die het overzicht heeft.

Foto Marcel

Marcel Vergonet is:
Geboren op 7 augustus 1974, en is sinds 1991 actief met PC's bezig. Hij werkt momenteel als grafisch vormgever (BOL4) in het ziekenhuis van Sneek en heeft in het verleden ook andere computer gerelateerde functies bekleed. Hij heeft een ruime ervaring met alle mogelijke soorten hardware, en complexe software pakketten (medisch, grafisch, multimedia, boekhoudkundig, etc). Tevens heeft hij ook een brede vakkennis m.b.t. printers, faxen en all-in-ones. Deze DTP-er kan meer dan alleen vormgeven.
Olav

Olav Engwerda is:
Geboren op 19 mei 1975, en is sinds 1989 bezig met PC's. Olav heeft bij diverse bedrijven in Nederland gewerkt als systeembeheerder. Daar zorgde hij o.a. voor Windows migraties, serverbeheer, aanleggen van (grote) professionele netwerken, 1e, 2e en 3e lijns helpdesk, telecommunicatie, en vele soorten beveiligingen, zoals videobewaking, firewalls, etc.
Hij is onder andere Microsoft Certified Professional, Microsoft Certified System Engineer, CCNA (Cisco), CNE (Novell), A+, en is tevens opgeleid als "Exchange admin".

In mijn huidige functie houd ik me bij particulieren voornamelijk bezig met storingen en het optimaliseren van systemen en thuisnetwerken (ook telefoons en tablets).
Bij bedrijven gaat het om advies, bedrijfsapplicaties en het opzetten van een bedrijfs-infrastructuur.

Eigenlijk doe ik alles behalve het maken van websites en het repareren van defecte telefoon en tablet hardware.