De website is voor het laatst bijgewerkt op: woensdag 17 april 2024
Woensdag 18 oktober 2023:
Wij krijgen bijna dagelijks vragen over glasvezel. Voor een hoop mensen en bedrijven heeft glasvezel geen meerwaarde. De aansluitingen binnenshuis is mogelijk anders, en bestaande emailadressen van Ziggo en KPN gaan verloren. Als het gratis wordt aangelegd, zonder abbonement af te sluiten, en zonder over te stappen van uw huidige internet, dan heeft het wel meerwaarde.

Vrijdag 7 juli 2023:
Virusscanner Avast wordt aangeklaagd vanwege het stelen van data. Alle klanten van De PCspecialist gebruiken als het goed sinds lange tijd geen software van Avast meer.

Donderdag 27 januari 2022:
Kijk uit voor telefonische oplichting. Helaas krijgen wij regelmatig te horen dat mensen telefonisch zijn opgelicht. Criminelen doen zich voor als werknemers van de Rabobank, ING, ABN-AMRO, Google of Microsoft. Ze zullen beweren dat er een groot probleem is, en dat ze uw computer willen overnemen. U mag gerust ons bellen ter controle (vele klanten doen dit al regelmatig).

Dinsdag 23 maart 2021:
Op sommige Android mobieltjes (Samsung, Huawei, etc) kunnen geen apps gestart worden na een update van "Android System Web View", een cruciaal onderdeel. In de Play Store kunt u op de 3 streepjes links bovenaan klikken, en dan op "Alles updaten" klikken om dit probleem te verhelpen.

Dinsdag 17 maart 2021:
Sinds donderdag 11 maart hebben met name bedrijven problemen met printen na een Windows 10 update. Vandaag is er een Windows 10 update (KB5001649) uitgekomen die dit probleem permanent verhelpt. De oplossing is dus om alle Windows 10 updates te installeren.

Woensdag 3 maart 2021:
Mocht u problemen hebben met het uitprinten van het jaaroverzicht van de ING bank, ga dan naar ing.nl, en klik dan op het rode adblocker icoon rechts bovenaan, en klik op de bovenste blauwe rondje. Hiermee schakelt u hem uit op ing.nl.

Donderdag 29 augustus 2019:
Als u een melding krijgt over "Classic Shell", dan kunt u dit programma de-installeren. Classic Shell zorgt ervoor dat het start menu in de oude stijl wordt weergegeven. Eventueel kunt u opvolger installeren, Open Shell.

Donderdag 4 oktober 2018: We krijgen zeer veel vragen over een email die zegt dat u "gehacked" bent met een trojaans paard, en dat u binnen een x aantal uren moet betalen in bitcoins. Dit is een spam email, en deze email kunt u weggooien.

Dinsdag 22 mei 2018: Vanwege de nieuwe privacy wetgeving zijn we in zee gegaan met een jong bedrijf die daarin gespecialieerd is: Pprotectum. Mocht u vragen hebben, dan kunt u ook contact opnemen met dit bedrijf.

Donderdag 8 maart 2018: Ziggo stopt vóór begin 2020 met analoge TV. Als u nu nog analoge TV gebruikt, betekent dit dat u misschien een extra kastje en afstandsbediening nodig heeft voor die datum. Op deze website kunt u zien wanneer analoge TV in uw gebied stopt, en of u in aanmerking komt voor een extra gratis kastje.

Donderdag 15 februari 2018: De volgende providers hebben problemen met vast internet: KPN, Xs4All, Online en Tele2.
Dit probleem wordt veroorzaakt doordat bij werkzaamheden een glasvezelkabel geraakt is. KPN is op dit moment bezig met het herstellen van het internet. Mobiel internet kan ook problemen ondervinden.

Woensdag 18 oktober 2017:
Door een wereldwijd lek in wifi zijn alle netwerken even onveilig als de gratis open wifi netwerken op stations, vliegvelden, winkels, etc. Websites met een groen slotje, en de meeste apps zijn wel veilig.
N.b.: uw wifi wachtwoord kan hierdoor niet achterhaald worden. Windows en Apple MacOS zijn niet gevoelig hiervoor. Android 6.0 en hoger, en iOS moeten hiervoor nog een update krijgen. Ook modems/routers moeten het liefst geupdate worden.

Donderdag 14 september 2017:
Office 2007 wordt wereldwijd gedeeltelijk weergegeven in een andere taal, vanwege een verkeerde update genaamd kb4011086.
Hoogstwaarschijnlijk zal een nieuwe update dit probleem verhelpen, maar als u niet hierop wilt wachten, dan kunt u het volgende doen:
Ga naar Configuratiescherm -> Programma's en Onderdelen -> Geinstalleerde updates weergeven -> verwijder kb4011086 uit de lijst.

Dinsdag 18 juli 2017:
Aangezien we nogal wat vragen hebben gekregen over bellen in het buitenland: In het buitenland kunt u deze vakantie net zo goedkoop naar Nederland bellen en internetten als normaal. Ook bellen naar een mede vakantieganger in hetzelfde land gaat tegen lokaal tarief. Echter; degene die gebeld wordt betaalt ook voor het telefoontje. SMS of Whatsapp is veel goedkoper.

Maandag 29 mei 2017:
Firefox heeft problemen met Microsoft websites, zoals Outlook.com (Hotmail). Microsoft is bezig dit probleem op te lossen. U kunt tijdelijk Internet Explorer of Google Chrome gebruiken.

Maandag 3 april 2017:
KPN heeft sinds gistermiddag problemen met het verzenden van email. U kunt proberen om email te verzenden via de webmail.
Ook kunt u via Facebook of de Storingswebsite van KPN kijken of het probleem al verholpen is. En  dit is het (gratis) nummer van de KPN helpdesk: 0800-0402.

Donderdag 23 maart 2017:
Firefox heeft een beveiligings update gekregen, waardoor Firefox nu meldingen geeft als een website onvoldoende beveiligd is.
Tevens werken Silverlight en Java niet meer in deze browser.

Woensdag 16 november 2016:
Heeft u last van vermoeide ogen of slapeloosheid? Met het gratis programma F.Lux geeft u uw Windows of MacOS beeldscherm automatisch een warme gloed na zonsondergang. Het felle blauwe licht wordt uitgefiltert, en daardoor kunnen uw ogen prettiger internetten of video kijken: https://justgetflux.com/

Vrijdag 21 oktober 2016:
Als u een verdacht hoge rekening van Ziggo via de email binnenkrijgt (bijvoorbeeld € 451,51): open de bijlage niet: dit is een virus. Klanten van De PC-Specialist die van ons een bescherming hebben gekregen tegen gijzelsoftware, zijn permanent immuum voor dit soort bedreigingen.

Woensdag 19 oktober 2016:
T-Mobile heeft een storing met mobiel internet. Gebruikers van Sim Only Basis krijgen een melding dat hun data bundel op is, en dat ze moeten opwaarderen, ook al hebben ze genoeg tegoed. Hier is de contact pagina van T-Mobile. Telefoonnummer is: 06-2400 1200

Woensdag 12 oktober 2016:
Bedrijven kunnen een factuur krijgen van Stichting Reprorecht. Als u binnen uw bedrijf geen kopieëen maakt, kunt u met deze link: Verklaring van geen Gebruik, aangeven dat deze belasting niet op u van toepassing is. Inloggen met de gegevens die op de factuur staan.

Donderdag 29 september 2016:
Door een update van Windows 10 kan het zijn dat uw start menu veranderd is. In dat geval raden wij aan om dit programma: Classic Shell, te downloaden en opnieuw te installeren.

Dinsdag 13 september 2016:
Vanavond komt het nieuwe Apple iOS 10 uit voor iPad en iPhone. Wij raden aan om minimaal een paar dagen te wachten met updaten ivm de gebruikelijke kinderziektes. Upgraden naar versie 10 doet u het beste bedraad, mbv iTunes en een laptop of PC (of Macbook en iMac),

Zaterdag 9 juli 2016:
Vakantie voorbereidingen! KPN en Tele2 bieden tijdelijk een gratis buitenland bundel aan. Bij Hollands Nieuwe gaat dit uit de standaard bundel. Bij de andere providers kunt u een buitenland bundel kopen, of u kunt in het buitenland een pre paid kaartje kopen.
Ga naar de website van uw provider om te kijken of internetten in het buitenland goed staat ingesteld in uw mobiel.
Email bekijken in het buitenland kunt u het beste doen via de webmail. Zorg dat u uw email wachtwoord dus meeneemt op vakantie.

Donderdag 30 juni 2016:
U kunt nog tot 29 juli 2016 gratis upgraden naar Windows 10. Dit is met name aan te raden als u Windows 7 gebruikt, omdat de updates van Windows 7 op 14 januari 2020 al ophouden. Tevens ervaren wij telkens meer problemen met de updates van Windows 7. Om uw oude start menu in windows 10 terug te krijgen, installeert u dit programma: Classic Shell.

Zaterdag 30 april 2016
Een hele simpele en belangrijke tip om virussen te voorkomen: Open geen .zip bijlages in emails. Meestal zijn dit zeer gevaarlijke virussen.

Dinsdag 2 februari 2016:
Ziggo email heeft een storing. Ook de webmail werkt niet meer.
(update 22:30: de email doet het weer)

Zaterdag 30 januari 2016:
Als u Chrome in combinatie met XP, Vista of OSX 10.8 Mountain Lion gebruikt, kunt u een melding krijgen dat de updates van Chrome binnenkort stoppen. Als u niet kunt of wilt upgraden naar een nieuwere Windows of OSX versie, dan raden wij een andere browser aan, genaamd Firefox.

Vrijdag 8 januari 2016:
Tip voor mensen die upgraden naar windows 10: Tijdens de upgrade naar Windows 10 wordt u gevraagd om een Microsoft account aan te maken (plus wachtwoord); dit hoeft niet. Kies voor "Deze stap overslaan".

Woensdag 16 december 2015:
Mensen die Microsoft "One Drive" cloud opslag gebruiken, moeten vóór 31 januari 2016 op de blauwe knop op deze website klikken.
Windows 10 gebruikers: Om uw oude start menu terug te krijgen, installeert u dit programma: Classic Shell.

Woensdag 19 augustus 2015:
Ziggo heeft sinds dinsdagavond om 21:30 een internet en email storing, als gevolg van een aanval. De komende dagen kan het internet voor Ziggo klanten soms niet beschikbaar zijn. Als u wilt kunnen wij maatregelen nemen, zodat u hier geen last meer van heeft. In geval van nood kunt u uw Ziggo emails ook lezen via webmail

Vrijdag 30 juli 2015:
Windows 10 is vandaag officiëel uitgekomen. Huidige Windows 7 en 8 gebruikers kunnen hun huidige Windows licentie gratis uitbreiden met Windows 10, maar alleen als ze Windows 10 installeren. Wij raden dit echter af, omdat er vrij veel (wifi) problemen zijn.

Woensdag 1 juli 2015:
Tips voor op vakantie: op deze website kunt u filmpjes van bijv. Youtube als MP4 downloaden, voor onderweg.
Zet in het buitenland mobiel internet (pakketgegevens) uit, en gebruik alleen wifi. Tevens kunt u bij een hoop mobiele providers een tijdelijk "buitenland pakket" aanschaffen.
Om email in het buitenland te ontvangen en versturen werkt webmail het beste. Op de website van uw provider of webhoster staat vaak bovenaan een link naar de webmail.

Maandag 29 maart 2015:
Vanaf vandaag kunt u op een Android telefoon ook met met andere Whatsapp gebruikers bellen, klik op de foto van een contactpersoon en druk op het telefoon icoontje. Een internet verbinding is bij beiden vereist (liefst wifi)

Maandag 16 maart 2015:
Er zijn weer bijzonder gevaarlijke emails verstuurd uit naam van de KPN (en Wehkamp) met als onderwerp: "Uw factuur Internetdiensten". Open emails met een .zip bestand nooit, maar verwijder deze gelijk. Op dit moment zijn er maar 3 virusscanners in de wereld die dit virus tegenhouden, dus vertrouw niet op een virusscanner.

Vrijdag 13 februari:
Microsoft Hotmail/OneDrive gebruikers: via deze website krijgt u gratis 100GB extra opslagruimte, voor een periode van 2 jaar (actie is inmiddels afgelopen).

Woensdag 5 februari 2015:
Whatsapp kan nu ook gebruikt worden met Google Chrome op web.whatsapp.com, op uw mobiel moet u in de opties van Whatsapp kiezen voor "WhatsApp Web" en de instructies opvolgen.
Vandaag worden ook de Ziggo TV kanalen veranderd en heeft u tot 16:00 geen TV. U moet op uw digitale decoder opnieuw de TV zenders opzoeken. Op deze website staat hoe u dat kunt doen.

Vrijdag 21 november 2014:

Een bol.com email dat vandaag is rondgestuurd bevat een extreem gevaarlijk virus (CTB Locker / Critroni) die al uw bestanden verandert, zodat u er niets meer mee kunt. Wij raden een scan aan met Malwarebytes. Haal wel het vinkje weg voor "Start de gratis probeerversie van Malwarebytes".

Woensdag 17 september 2014:
Versie 8 van iOS is beschikbaar voor de iPad2 (en nieuwer) en de Iphone 4S (en nieuwer).
Het is beter om via het programma iTunes te upgraden. Voor upgraden via wifi is maximaal 6,9GB vrije ruimte en een volle accu vereist.

Vrijdag 1 augustus 2014:
Vanaf vandaag moeten alle geldoverboekingen gedaan worden met het IBAN nummer.
Op deze website kunt u oude rekeningnummers omzetten naar IBAN nummers (geen ING rekeningen met 7 nummers omzetten).

Woensdag 16 april 2014:
Windows XP kan een half uur erover doen om op te starten. Dit wordt veroorzaakt door de virusscanner "Microsoft Security Essentials".
Als u dit probleem heeft, moet u wachten totdat de PC/laptop is opgestart, Klik dan op: de Startknop -> Configuratiescherm -> Software. En verwijder het programma uit de lijst.

Maandag 17 maart 2014:
Windows XP krijgt binnenkort geen updates meer. Wat betekent dit?
Uw computer wordt iets minder veilig, maar toch er zijn manieren om de afgenomen veiligheid te compenseren.
Op onze Bevelliging pagina staan tips die belangrijker zijn dan het wel/niet krijgen van Windows updates.
Het is wel van belang dat u Firefox of Chrome gebruikt, in combinatie met Adblock Plus, en niet Internet Explorer.
Als u wilt weten hoe het zit met de aansprakelijkheid in combinatie met internetbankieren, dan moet u bij uw bank zijn.

Donderdag 20 februari 2014:
Vandaag is office.com officieel gestart. Dit is een gratis online Microsoft Office pakket (Word, Excel, Powerpoint). Een @hotmail.com of @live.nl emailadres is vereist.

Maandag 3 februari 2014:
De Ziggo app werkt nu ook op de meeste onbekende merken Android tablets en telefoons.

Dinsdag 26 november 2013:
Is uw Windows XP PC traag sinds een paar weken? Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de Automatische Updates die op hol zijn geslagen. Ons advies is om in het configuratiescherm Automatische Updates tijdelijk uit te schakelen. U kunt hier ook handmatig naar updates zoeken.

Woensdag 30 oktober 2013:
Er zijn nieuwe updates beschikbaar voor de Apple iPad en iPhone, Apple OS X, en Windows 8. Wij raden aan om die te installeren. Let erop dat u uw iPad en iPhone alleen update via iTunes als hij met een kabel aan een laptop of PC vastzit.
Windows 8.1 kunt u installeren door op de "Store" knop te klikken, en daarna op "Windows 8.1".
Als er gevraagd wordt om een nieuw account aan te maken klikt u op "Een nieuw account aanmaken" en dan op "Verdergaan met mijn bestaande account"

Dinsdag 2 oktober 2013:
Ziggo heeft problemen met de email, op deze website kunt u m.b.v. uw postcode kijken of het probleem al verholpen is. Ziggo verwacht de storing om 15:00 te hebben verholpen. (update: op 3 oktober hebben sommige mensen helaas nog steeds problemen met de email)

Vrijdag 27 september 2013 :
Veel gebruikers van Office 2010 Starter (gratis versie, meegeleverd met laptop) kunnen deze niet meer gebruiken, en alle Office documenten hebben nu oranje iconen. Om dit op te lossen moet u een herstel installatie uitvoeren van Office 2010 Starter.
Klik hier om te zien hoe u een programma herstelt.

Vrijdag 13 september 2013:
Een aantal Office updates voor Office 2000 tot en met 2007 komen telkens terug. Uw PC of laptop probeert dus telkens deze updates te installeren. Tevens heeft een update voor Office 2013 ervoor gezorgd dat bepaalde delen van Outlook 2013 niet meer goed worden weergegeven.
U kunt deze updates proberen te verbergen of te deinstalleren, maar het beste is om een paar dagen af te wachten totdat deze problemen zijn verholpen.

Zaterdag 9 maart 2013:
Windows 8 gebruikers die niet kunnen wennen aan het nieuwe uiterlijk raden we het programma Classic Shell aan. Na de installatie heeft u het oude bureaublad en de oude startknop terug. Klik op de startknop en kies welke stijl startmenu u wilt hebben: XP, Vista of Windows 7.

Donderdag 11 oktober 2012:
Het afgelopen jaar zien we in toenemende mate virusinfecties die veroorzaakt worden door een programma genaamd "Java", (ook op Apple computers).
Dit programma staat bij de meeste mensen geinstalleerd, omdat dit programma soms voor andere programma's of websites nodig is.
Wij adviseren echter om dit programma te verwijderen. Hier zijn de verwijder instructies voor Windows en hier voor Apple.
Mocht blijken dat andere programma's toch Java nodig hebben, dan kunt u Java hier weer downloaden. Schakel wel de Java plugin in uw browser uit.

Woensdag 25 april 2012:
Vandaag is een vernieuwde versie van de virusscanner Microsoft Security Essentials uitgekomen. Indien u deze virusscanner al heeft, dan wordt deze virusscanner automatisch geupdate. U hoeft niets te doen.

Woensdag 4 april 2012:
Veel klanten van Vodafone kunnen niet internetten, en bellen of gebeld worden als gevolg van een brand naast een centrale in Rotterdam.
Waarschijnlijk zal het een aantal dagen duren voordat het Vodafone netwerk weer normaal functioneert.

Woensdag 14 maart 2012:
Op de nieuwssite nu.nl stond zojuist, tussen 11:30 en 13:40 een virus dat de computers van de bezoekers probeerde binnen te dringen.
Heeft u op dit tijdstip deze website bezocht, dan kunt u op deze website controleren of u besmet bent.
Vervolgens kunt u uw computer eventueel scannen met virusscanner nummer 10, Hitman Pro, op onze Beveiliging pagina (aan de linkerkant). En update de software van Java, Adobe Flash en Adobe Reader, altijd.

Maandag 12 maart 2012:
Het telefoonnummer van Olav is tot 13:00 onbereikbaar i.v.m. nummeroverzetting. U kunt het algemene nummer gebruiken om hem te bereiken: 06 - 1474 3796.

Vrijdag 30 december 2011:
Wij van de PC specialist wensen iedereen een fijne jaarswisseling en tot ziens in 2012!

Vrijdag 23 september 2011:
Er is een belangrijke beveiligingsupdate voor Adobe Flash. Deze update kunt u op deze website downloaden.
Als u een melding krijgt voor een update van Adobe (Flash, Shockwave, Reader, etc), is het zeer verstandig die direct te installeren.
Google Chrome gebruikers hoeven niets te doen: Flash wordt automatisch geüpdate.

Woensdag 23 februari 2011:
Er zijn nieuwe versies uitgekomen van Internet Explorer en Mozilla Firefox. Internet Explorer 9 kunt op deze website downloaden en installeren (alleen voor Vista en Windows 7). Mozilla Firefox 4 kunt u installeren door rechtsbovenin voor "Help" te kiezen en daarna voor "Controleren op updates".

Dinsdag 22 februari 2011:
Service Pack 1 voor Windows 7 is vandaag uitgekomen. Dit service pack is zeer belangrijk voor een goede werking van uw computer, en daarom raden wij iedereen aan dit te installeren. De instructies hiervoor kunt u hier vinden. Service Pack 1 los downloaden kan hier.

Zaterdag 1 januari 2011:
Iedereen een gelukkig en zorgeloos nieuwjaar gewenst!

Zaterdag 17 december 2010:
Van de volgende virusscanners zijn nieuwe versies uitgekomen: AVG, Avast en MS Security essentials. Aangezien we nogal wat vragen hierover binnenkrijgen, het volgende: Ze zijn alle 3 nog steeds volledig gratis, maar de nieuwe versie moet wel geïnstalleerd worden, de instructies daarvoor staan op onze beveiliging pagina. Het gebruik van de nieuwe AVG raden wij af.

Dinsdag 8 juli 2010:
Heeft u na 5 maart van dit jaar Microsoft Office 2007 gekocht? Dan heeft u meestal recht op een gratis upgrade naar Office 2010. Op deze website staat uitgelegd hoe u dit kunt doen.

Zondag 13 juni 2010:
Morgen om 13:30 wordt de eerste WK wedstrijd van Nederland gespeeld. Omdat we er nogal wat vragen over krijgen van bedrijven, zullen we hieronder een aantal streams neerzetten, waarmee de wedstrijd op het werk gevolgd kan worden (tenzij het te druk wordt).
Stream 1: Eurovisionsports.tv
- Stream 2: NOS
- Stream 3: WKstreams Punt NL (registratie vereist)

Vrijdag 21 mei 2010:
Marcel is op vakantie vanaf maandag 24 mei t/m 30 mei. Voor dringende vragen of problemen kunt u het algemene nummer bellen (06 - 1474 3796).

Maandag 10 mei 2010:
Olav is op vakantie vanaf vrijdag 14 mei t/m 21 mei. In deze periode zal hij beperkt bereikbaar zijn. U kunt het beste sms-sen of emailen.

Maandag 19 maart 2010:
Vandaag is Avast 5 antivirus (Nederlands) uitgekomen. Gebruikers van Avast raden wij aan over te stappen naar deze versie. Deze nieuwe versie kunt u hier downloaden.

Dinsdag 9 maart 2010:
Gebruikers van Internet Explorer krijgen ergens in maart en april een keuzescherm te zien, waarin wordt gevraagd om een aantal browsers te installeren. Als u dit scherm te zien krijgt, kunt u het beste onder Internet Explorer 8 op de knop "Installeren" drukken. Er verandert dan namelijk niets (als u een oude versie gebruikte, krijgt u een update). Microsoft is verplicht door de Europese Unie om dit keuzescherm te laten zien. Voor de overgrote meerderheid van onze klanten is dit scherm echter alleen maar vervelend. Ieder moderne browser is tegenwoordig gewoon goed, of dat nu Internet Explorer, Firefox, Opera, Safari of Chrome is. Zie voor meer informatie deze website.

Woensdag 27 januari 2010:
Onze website en emailadressen waren de afgelopen dagen onbereikbaar, als gevolg van een zeer ernstige hardware storing bij het bedrijf waar onze website ondergebracht is. Alle emails die in de periode van 24 t/m 27 januari verzonden zijn, zijn mogelijk niet aangekomen. Wij verzoeken u om deze opnieuw te versturen.

Donderdag 1 januari 2010:
Marcel en Olav wensen iedereen een gelukkig nieuwjaar!

Donderdag 3 december 2009:
Door omstandigheden is onze website vanaf morgen slecht of niet bereikbaar. Hopelijk is zaterdag onze website weer gewoon bereikbaar.
E-mails die door u op vrijdag en zaterdag verstuurd zijn, zijn mogelijk niet aangekomen.

Maandag 23 november 2009:
Als MSN Messenger (Live Messenger) niet meer werkt, dan is uw chat programma verouderd. U moet dan van deze website de nieuwste versie van Live Messenger installeren. Let op: haal alle vinkjes weg tijdens de installatie, behalve het vinkje die staat voor "Messenger".

Woensdag 4 november 2009:
Er is een nieuwe versie van AVG Antivirus uitgekomen, namelijk versie 9. De aanwijzingen om deze nieuwe versie te installeren staan op onze "Beveiliging" pagina. Het is niet nodig de oude versie te de-installeren, dat gebeurt automatisch.

Woensdag 30 september 2009:
Ziggo klanten opgelet: de snelheidsverhogingen zijn op vele plaatsen in Sneek inmiddels doorgevoerd. Om deze verhoging ook te krijgen, kunt u proberen het Ziggo kastje even uit te zetten, en een minuut later weer aan te zetten. Doe dit eventueel ook met de router (als u die heeft).

Woensdag 1 juli 2009:
Vista Service pack 2 is beschikbaar. Het is belangrijk dat alle Vista gebruikers dit hebben. U kunt het beste voor "Windows Update" of "Controleren op Updates" in het "Configuratiescherm" kiezen, en daar alle updates installeren. Eventueel kunt u dit belangrijke pakket updates ook hier los downloaden. Gebruikers van Vista 64bit kunnen dit pakket hier los downloaden. Let op: u moet Service pack 1 al geinstalleerd hebben!

Zaterdag 2 mei 2009:
Internet Explorer 8 komt eraan. U zult binnenkort automatisch Internet Explorer 8 geïnstalleerd krijgen via de automatische updates.
Internet Explorer 8 zal u ongeveer 10 vragen stellen, die allemaal negatief beantwoord kunnen worden (ook de updates zijn niet nodig).
Alleen Smartscreen  moet u wel installeren/aanzetten.
De volgende websites werken niet goed met Internet Explorer 8: www.ns.nl en www.bogerman.nl.
Voor deze 2 websites moet u via het menu item "Extra", de "Compabiliteitsweergave" aanzetten.

Woensdag 4 maart 2009:
Zowel Olav als Marcel zijn inmiddels vader geworden!
Olav heeft op 21 januari een zoon gekregen, en Marcel heeft op 26 februari een dochter gekregen. Als gevolg hiervan kan het zijn dat we verminderd bereikbaar zijn.

Zaterdag 10 januari 2009:
Windows XP gebruikers opgelet: Als u helemaal rechtsonder in uw beeldscherm al enige weken een geel schildje ziet staan met een uitroepteken, doe dan het volgende:
- Dubbelklik op het gele icoontje
- Klik op de knop "Installeren", en na 2 minuten op "Volgende".
De PC is hierna ongeveer een half uur bezig met een belangrijke update (service pack 3) die u moet hebben. Het kan zijn dat u eerst een andere update moet installeren, dus u kunt iets anders zien dan hierboven beschreven.

Donderdag 1 januari 2009:
Gelukkig nieuwjaar iedereen en een goed 2009 toegewenst door Marcel en Olav!
Vandaag zijn we niet, of niet goed bereikbaar vanwege oud en nieuw.

Woensdag 10 december 2008:
Ziggo problemen. Na de Ziggo werkzaamheden die duurden tot dinsdagochtend 06:00, melden nogal wat klanten problemen. In veel gevallen kan dit opgelost worden door de elektriciteitkabel van de Ziggo modem en de eventuele router een minuut uit het stopcontact te halen.
Hierdoor worden de veranderingen van Ziggo doorgevoerd, en zal alles weer goed werken.

Maandag 1 december 2008:
Vandaag zijn wij gesloten in verband met de trouwerij van Olav!

Zondag 9 november 2008:
Iedereen die AVG antivirus gebruikt: update AVG direct! Er is een ernstig probleem ontdekt waardoor deze virusscanner belangrijke Windows bestanden verwijdert. Updaten doet u door rechtsonderin uw beeldscherm met de rechtermuisknop op het AVG icoontje te klikken, en dan voor "Update now" te kiezen.

Vrijdag 17 oktober 2008:
We hebben de afgelopen weken gemerkt dat via programma's als Limewire, Bearshare, Ares, Shareaza, torrent programma's, etc erg vaak een virus op de computer terecht komt. Niet als er muziek of video's gedownload wordt, maar als er programma's worden gedownload.
Wij raden het downloaden van alles behalve muziek en video ten zeerste af!

Maandag 14 juli 2008:
Marcel is op vakantie van 1 t/m 16 september! Olav (telefoon: 06 - 1498 9653) zal in zijn afwezigheid de zaken waarnemen.

Donderdag 19 juni 2008:
Marcel is van 19 juni t/m 22 juni naar Oerol. Voor spoedgevallen kunt u contact opnemen met Olav; telefoon: 06 - 1498 9653. Vanaf maandag staat hij weer paraat.

Vrijdag 12 juni 2008:
Ziggo / @Home. Voor iedereen die problemen ondervindt met het nieuwe Ziggo, was hier het klachtenformulier van de Consumentenbond (dit meldpunt is inmiddels gesloten).

Maandag 2 juni 2008:
AVG Antivirus. Nogal wat mensen melden dat AVG opgewaardeerd moet worden, en dat het niet meer gratis is.
Dit klopt niet. Als u in de kolom links hiervan op "Beveiliging" klikt, en de stappen volgt die onder "AVG Anti-Virus Free" staan opvolgt, heeft u weer een werkende virusscanner.

Vrijdag 23 mei2008:
Olav is van 24 mei t/m 31 mei op vakantie naar Griekenland. Hij zal zoveel mogelijk bereikbaar blijven. Voor spoedgevallen kunt u Marcel bereiken op: 06 - 2417 5201 (voornamelijk bereikbaar in de avonduren).

Dinsdag 13 mei 2008:
De KPN heeft problemen op het ADSL netwerk. Een heleboel providers (zoals: Planet, HetNet, Telfort, Xs4All, KPN OfficeDSL, etc) hebben als gevolg hiervan problemen met internet. Dus als u vandaag problemen ondervindt met uw ADSL verbinding, kunt u helaas niets anders doen dan afwachten totdat KPN de problemen verholpen heeft. (Update maandag 19 mei: we hebben nu pas de indruk dat alle problemen verholpen zijn)

Woensdag 7 mei 2008:
Windows XP Service Pack 3 is uit. Een service pack is een verzameling belangrijke updates en verbeteringen.
U krijgt dit automatisch op uw computer geinstalleerd.
Voor wie niet kan/wil wachten, op http://windowsupdate.microsoft.com (let op: deze website werkt niet met Firefox of Opera) kunt u handmatig alvast deze belangrijke update installeren.

Woensdag 16 april 2008:
Vista service pack 1 is uit. Een service pack is een verzameling belangrijke updates en verbeteringen.
Download dit service pack het liefst via http://windowsupdate.microsoft.com (let op: deze website werkt niet met Firefox of Opera).
Voor mensen bij wie dit niet werkt, staan hier onder directe links naar dit belangrijke service pack.
Vista 32 bit Nederlands (dit is wat verreweg de meeste mensen moeten hebben)
Vista 64 bit Nederlands
Voor Windows XP, komt eind mei service pack 3 uit.

Zondag 6 april 2008:
Olav is van maandag t/m vrijdag op vakantie, alle lopende projecten zijn afgerond en/of uitgesteld tot na 11 april. Voor noodgevallen is hij wel gewoon telefonisch bereikbaar.

Woensdag 19 maart 2008:
Service pack 1 voor Vista is inmiddels uit, het wachten is nog even op de Nederlandse vertaling.

Zaterdag 26 januari 2008:
Aangezien nogal wat mensen zitten te wachten op Vista service pack 1; onze verwachting is dat hij ongeveer 15 februari uitkomt.

Donderdag 20 december 2007:
Office 2007 gebruikers opgelet: Service Pack 1 voor Office 2007 uit. Sommige Vista gebruikers hebben dit al binnen gekregen via Microsoft Updates.
Voor OpenOffice gebruikers: OpenOffice 2.3.1 is uit. U kunt deze versie gewoon over de oude heen installeren.

Vrijdag 5 oktober 2007:
Office 2003 gebruikers opgelet: Service Pack 3 voor Office 2003 is uit. Dit is een belangrijke update die iedereen zou moeten installeren.
Voor OpenOffice gebruikers: OpenOffice 2.3 is uit, u kunt het beste eerst de oude OpenOffice versie deinstalleren.

Maandag 30 juli 2007:
Marcel's directe 06 nummer is een paar dagen buiten gebruik, u kunt hem bereiken via het algemene nummer: 06-1474 3796, waarna uw boodschap doorgegeven wordt. Ook kunt u altijd mailen: marcel@de-pcspecialist.nl

Zondag 1 juli 2007:
Er nieuwe versies van Mozilla Firefox 2.0.0.4 en Adobe Reader 8.1 verschenen. Als u een melding krijgt dat u moet upgraden, raden wij u aan dit te doen. Dit geldt ook voor de bedrijven die deze software gebruiken.

Donderdag 14 juni 2007:
Olav is van 18 tot 25 juni op vakantie. Klanten die Olav als contactpersoon hebben kunnen het algemene nummer bellen, of Marcel bellen of mailen. (06-24175201 / marcel@de-pcspecialist.nl).

Woensdag 9 mei 2007:
Dienstmededeling:
Marcel is nog bezig met zijn nieuwe woning tot en met 20 mei.
Olav is op 13 en 14 mei tijdelijk in Engeland. U kunt voor acute support contact opnemen met Marcel (06-24175201)

Woensdag 4 april 2007:
Veel klanten melden vandaag dat ze bij het opstarten de volgende foutmelding krijgen:
"Systeem DLL bestand user32.dll is verplaatst in het geheugen. Enz..."
Dit probleem wordt veroorzaakt door een update van Microsoft, en dit kan gemakkelijk opgelost worden door deze update te installeren. U kunt deze update alleen downloaden en installeren met Internet Explorer.

Maandag 29 januari 2007:
Olav is van 1 februari tot en met 5 februari op wintersport. Hij zal i.i.g. wel beschikbaar blijven via SMS en e-mail. Voor noodgevallen gelieve het algemene nummer te bellen (06-1474 3796) of mailen naar info@de-pcspecialist.nl.

Donderdag 4 januari 2007:
De PC specialist wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar!
Olav is weer normaal bereikbaar op zijn oude nummer (06-1498 9653)

Zondag 31 december 2006:
De PCspecialist wenst iedereen een veilig uiteinde en een gelukkig nieuwjaar! Hopelijk kunnen we u ook in 2007 van dienst zijn.
Olav's directe 06 nummer is een paar dagen buiten gebruik, u kunt hem bereiken via het algemene nummer: 06-1474 3796

Dinsdag 31 oktober 2006:
Software updates! Download de volgende programma's gratis! Deze nieuwe versies kunnen gewoon over de oude versies heen worden geinstalleerd.
AVG Antivirus: Als u AVG heeft, moet u deze nieuwe versie van AVG downloaden en installeren. AVG geeft automatisch een melding hiervan.
Microsoft Internet Explorer 7: Vanaf nu wordt deze update overal volledig automatisch geinstalleerd..
- Microsoft Mediaplayer 11: Alleen opwaarderen als u een krachtige PC heeft.
Mozilla Firefox 2.0: Nu met nog betere beveiliging!

De laatste weken hebben we veel vragen gehad over Office update. Office wordt niet automatisch geupdate. Wij raden iedereen dan ook aan om regelmatig (1 keer in de paar maanden) naar de Office update website te gaan. Klik vervolgens op "Controleren op Updates" en volg de instructies op.

Woensdag 20 september 2006:
Marcel is een week op vakantie, in de tussentijd zal Olav zijn taken waarnemen.
De PCspecialist is nu ook officieel Toshiba dealer! Wij hebben voor dit merk gekozen vanwege de goede kwaliteit en ervaringen t.o.v. de andere merken.

Maandag 19 juni
2006:
Door een technisch probleem was het algemeen telefoonnummer (06-1474 3796) niet bereikbaar. In plaats van dit nummer kunt u ons nu bereiken via onze eigen mobiele nummers, (het algemene nummer is inmiddels weer bereikbaar)

Vrijdag 9 juni
2006:
Vakantie: Olav is van 17 juni tot en met 2 juli op vakantie. Zijn telefoonnummer is dan niet bereikbaar, maar hij zal op zijn vakantieadres zijn e-mail uiteraard wel in de gaten houden. Voor vragen kunt u het algemene nummer bellen: 06 - 1474 3796.

Maandag 23 mei
2006:
HAD DE AIVD MAAR NAAR ONS GELUISTERD...
Beveiligde Peak 1024MB USB stick voor maar € 40,- !
Deze flash drive geniet van password security, Geschikt voor Windows, Mac en linux.

Woensdag 29 maart
2006:
Bedrijven opgelet: Wij hebben de volgende merken aan ons assortiment toegevoegd: Draytek, Siemens, Alcatel, Buffalo, Twister, Aphelion en Tripplite.

Donderdag 26 januari
2005:
Marcel is op vakantie tot maandag 30 januari, mensen met vragen of problemen kunnen tijdelijk het algemene nummer en/of e-mailadres gebruiken. Zie de contactpagina.
Vandaag is ook versie 7 van Antivir uitgekomen, die u hier (tijdelijk) kunt downloaden:
Antivir 7 voor Windows XP/2000 of Antivir 7 voor Windows 98/Me
U kunt deze versie gewoon over de oude Antivir heen zetten. Wij raden iedereen aan slechts 1 virusscanner per computer te gebruiken.

Maandag 2 januari
2005:
Gelukkig nieuwjaar iedereen! En hopelijk kunnen wij u ook in 2006 weer van dienst zijn!

Vrijdag 30 december
2005:
OpenOffice 2.0.1 Nederlands is uitgebracht, u kunt deze office suite gratis hier downloaden.

Maandag 12 december
2005:
Firefox 1.5 is uit! Download de nieuwe versie hier . Deze versie kan gewoon over de oude geinstalleerd worden.

Maandag 26 september
2005:
Tros Radar (bekijk met Real player) zendt een item uit over de zogeheten tonerziekte.
Alleen laserprinters, faxen en copiers hebben hier last van volgens de Arbodienst. Dit i.v.m. de techniek en de hitte van het apparaat. Een inkjetprinter haalt deze temperatuur niet.

Vrijdag 16 september 2005:
Stichting Lenalua organiseert een Braziliaans feest in café De Draai in Sneek, mede gesponsord door De PCspecialist.
Het feest begint om 21:00, en de opbrengst gaat naar Lenalua.

Zondag 14  augustus
2005:
Vakanties!
Olav is op vakantie van: 19 augustus  t/m 26 augustus
Marcel is op vakantie van: 29 augustus t/m 11 september
Ons algemene nummer (06 - 1474 3796) is tijdens kantooruren beperkt bereikbaar. Zie de contactpagina voor alle telefoonnumers.

Donderdag 16 juni 2005:
Vele nieuwe produkten toegevoegd! Onder andere een supersnelle Game PC voor € 599,-
Windows XP Home Nederlands blijvend in prijs verlaagd! Geen € 99,- maar nu € 79,- ! (Alleen bij aanschaf van een nieuwe PC)

Zaterdag 28 mei
2005:
Wij zijn beperkt bereikbaar i.v.m. een trouwerij. Onze excuses voor de beperkte telefonische bereikbaarheid, stuur uw vragen of bestellingen naar info@de-pcspecialist.nl , mocht u geen gehoor krijgen op onze telefoonnummers.

Donderdag 5 mei
2005:
De Consumentenbond publiceert een artikel over de gebrekkige effectiviteit van anti spyware programma's.
Helaas worden wij bij de PC-Specialist op een dagelijkse basis eraan herinnerd dat voorkomen beter is dan genezen.
Daarom adviseren wij (net zoals de consumentenbond) de Firefox browser te gebruiken, voor optimaal en veilig surfen.
Mocht u reeds of alsnog besmet raken, en helpen de gangbare programma's niet? Bel of mail ons.

Zaterdag 30 april
2005:
Promotie actie gepland tijdens Koninginnendag in Sneek. Een Budget PC voor maar € 399,-

Donderdag 28 april
2005:
Let op: klanten die hun PC in de zomer van 2004 bij ons hebben gekocht. De gratis jaarlijkse grote servicebeurt komt er aan, zorg dat u een lijstje maakt met problemen en vragen, zodat u niets vergeet te melden.

Woensdag 9 maart 2005:
De vernieuwde website gemaakt door Markus Pultar is online! De komende dagen zullen alle pagina's weer beschikbaar gemaakt worden.